Selecteer een pagina

Met een infrarood sauna
haalt u de zon in huis!

Genieten kan ook gewoon thuis, met de infrarood sauna’s uit Amsterdam van Perfect Wellness.

Wij bieden een groot scala aan modellen, dus voor iedereen een passend product.

Kortom:
Pure ontspanning!

Wat is een infrarood sauna?

Naast de Finse sauna (genoemd naar het land van herkomst), waar het lichaam wordt verwarmd door warme lucht en stoom, bestaat ook de Infrarood sauna. Een Infraroodsauna zorgt voor ontspanning op een geheel andere wijze dan bij een traditionele sauna. In een Infrarood sauna of cabine wordt namelijk door middel van infraroodverwarming de warmte direct geabsorbeerd door het lichaam. Dit gebeurt door middel van infraroodstraling, zonder dat er warme lucht nodig is. De warme lucht in de cabine zorgt wel mede voor een aangename atmosfeer.

Welk soort straling gebruikt de Infrarood sauna

Infraroodstraling is een vorm van elektromagnetische straling. Infraroodstraling is absoluut veilig. Het lichaam zelf zendt ook infrarode straling uit en de warmte die men voelt tijdens het zonnen in de zon of de warmte die men voelt van een kachel is ook allemaal infrarode straling. Infrarood is een voor de mens niet waarneembare golflengte. Het is een lichtkleur met een iets lagere frequentie dan normaal waarneembaar rood licht. Het prettige aan infrarood is, dat wanneer de straling het lichaam bereikt, de energie van het licht wordt omgezet in warmte. Dit is precies het principe waarop de Infrarood sauna gebaseerd is.

De werking van infraroodstraling

Infraroodlicht dringt diep in de huid door waardoor het lichaam wordt opgewarmd. Door de warmte stijgt de lichaamstemperatuur en verbetert de bloedsomloop. Dit stimuleert de stofwisseling en zorgt ervoor dat afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Dit is de basis van de werking van infraroodlicht in de infraroodcabine. Verschillende lichamelijke klachten kunnen hiermee verlicht of zelfs verholpen worden. Door de versnelde afvoer van afvalstoffen verdwijnen opgehoopte zuren snel en wordt spierpijn sterk verminderd. Niet alleen worden afvalstoffen sneller afgevoerd ook voedings- en bouwstoffen worden sneller aangevoerd. Hierdoor kan het lichaam sneller herstellen van een grote inspanning of een aandoening.

Voordelen van een infraroodsauna

De versnelde stofwisseling zorgt ervoor dat spieren beter doorbloed zijn en dit maakt ze weer langer en soepeler. De warmte in het lichaam heeft niet alleen een goede werking op de spieren. Giftige stoffen en zware metalen worden sneller het lichaam uitgewerkt. Deze grondige reiniging heeft een positieve invloed op spieren en gewrichten, maar ook op de huid. De zuiverende werking van de infrarood sauna vermindert huidaandoeningen zoals acné en eczeem. Doordat er veel warmte wordt opgewekt in het lichaam ontstaat er een soort koortsreactie. De afvalstoffen en ziektekiemen worden zo snel mogelijk het lichaam uitgewerkt. De gehele weerstand, de afweer tegen virussen en bacteriën wordt hierdoor versterkt.

MN 100

MN serie