Selecteer een pagina

 

Ozongenerator

Ozongeneratoraquafinesse-groep2

Is uw spa Ozontor aan vervanging toe?
Altijd mooi schoon en kristal helder water kan zelfs voor de meest ervaren jacuzzi eigenaar een uitdaging zijn. De meeste spa baden zijn voorzien van een Ozongenerator, deze zorgt er voor dat het samen met chloor, helder en schoon blijft.
Heeft u moeite om uw water mooi helder te houden en kunt u geen goede balans vinden met uw chemicaliën. Dan is het misschien tijd om uw ozon generator te vervangen.

Waarom heb je een Spa Ozone Generator nodig?

Uw ozongenerator speelt een grote rol in de kwaliteit van uw spa water. Het bied een groot aantal voordelen als er ozon in uw Spa water geïnjecteerd wordt:

Ozon doodt 99,9% van alle virussen en bacteriën.
Ozon vermindert de noodzaak aan chemicaliën tot 90%.
Ozon afbreekt oliën, cosmetische en menselijke verontreinigingen af.
Ozon zuiver het water 200 keer krachtiger dan chloor.
Ozon is geurloos en voorkomt de chemische geur die normaal in zwembaden en spa’s hangt, de bijproducten van chloor en broom veroorzaken dergelijke geuren.
In tegenstelling tot traditionele chemische stoffen die de huid en nasale irritatie kunnen veroorzaken, doet ozon dit niet.
Bij een Geozoneerd spabad hoeft u minder vaak het water te verversen dan bij een spa met andere desinfecterende chemicaliën.
Hoe weet u dat uw OzonGenerator vervangen moet worden?
Het is niet eenvoudig als je zou verwachten om zelf uit te zoeken of de OzonGenerator aan vervanging toe is. Sommige mensen zullen zeggen dat je moet letten of er een groen aan lampje brand anderen zullen zeggen dat hij het nog doet als je beletsels ziet. Maar dit hoeft niet zo te zijn, hij geeft nog heel lang bubbeltjes terwijl er geen Ozon meer geproduceerd wort.
Om er achter te komen of hij het nog doet moet je op andere factoren letten:
Ervan uitgaande dat uw ozongenerator heeft stroom, de sleutel is bepalen of de ozonator nog genoeg Ozon produceert om effectief te zijn. Wanneer een ozongenerator aan het einde van zijn leven komt dan produceert hij niet meer genoeg ozon om het water helder en zacht te houden

Vraag jezelf af:

Voelt uw water nog als nieuw en vers aan? Met een werkende ozonator en de juiste chemische balans moeten kunnen vinden
Heb je steeds meer chemicaliën nodig om het zelfde resultaat te behalen? Dit is kenmerkend voor spa’s waarvan ozon generator aan vervanging toe is.
Heb je problemen met het uit balanceren van de chemieconcern je water?
Meer en meer chemicaliën toe te voegen kan ook meer problemen toevoegen. Controleer uw ozonator.
Heeft u uw spa ozonator in de laatste 3 nog vervangen?
Zo niet, dan is het waarschijnlijk uw ozonator is verlopen. Ozongeneratoren gaan maximaal 3 jaar mee.

Wat nu?

Als u na het beantwoorden van deze vragen denkt dat u een nieuw ozon generator voor uw spa nodig heeft, is het best om een technicus die het ozon gehalte kan testen te laten komen. Aan de andere kant, als je een handige doe-het-zelver bent dan kan je ook gewoon bij ons een OzonGenerator kopen en die zelf vervangen.